Can-Am ATV & UTV Forums banner
1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter · #1 ·
hey guys my buddy has a commander x, he said he was driving his sxs few months ago and it was fine, stored it in his garage and it sat there for a while battery died and all so he charged it and now it starts right up but now when he gives it full throttle in sport mode it doesn't go anywhere fast it kinda bogs, and only goes up to like 37 ish mph theres no check engine light or nothing. i told him look in the manual but he said he sees nothing so idk can someone help me out so i can help him fix his sxs . i told him maybe the gas is bad but idk what he can do to clear it out now.. he said is smells kinda harsh when starting it so i have NO idea

this is what ive done so far to help

check plugs seem fine gapped them to 32

made sure all seatbelts were clicked

check air filter

heres a video of what its doing

 

·
Registered
Joined
·
5,900 Posts
Welcome .

What do you mean by " kind of harsh " ?

Like ..unburnt fuel ?

Start with the basics .

If the fuel is at all suspect , siphon out as much as you can .

Add fresh .

I doubt (even) stale fuel would cause it to act that way .

Check the exhaust system for critters ?

Or maybe the ECU is not recognizing the correct key / mode .
 

·
Registered
Joined
·
584 Posts
Does it have the different color keys? If so, could be he's using the beginner key.
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter · #7 ·
No p codes stores. Fuel pressure was tested. No seat belt codes nothing Has the black key. No learner key
 
1 - 7 of 7 Posts
Top